مواد پاسخدهنده به محرکها (SRMs) به حضور یا تغییرات محرکهای خارجی مانند نور، دما، میدانهای مغناطیسی یا الکتریسیته واکنش نشان میدهند. قرار گرفتن در معرض این محرکها باعث میشود که این مواد شکل، ساختار مولکولی یا خواص مکانیکی خود را تغییر دهند.
محققان با استفاده از دستگاهی مشابه بافندگی سنتی، پلی اتیلن ترفتالات (PET) و میکروکپسولهای ترموکرومیک (TMC) را با نخهای ترکیبی ساخته شده از الیاف فولادی ضد زنگ و PET روی تار با هم بافتند. الیاف فولادی ضد زنگ به پارچه خاصیت الکتریکی میبخشید، در حالی که PET حافظه شکل را فراهم میکرد.
ساختار در هم تنیده پارچه هوشمند بسیار محکم و در عین حال انعطافپذیر و نرم مانند پارچههای معمولی است و میتواند بدون پارگی و از هم گسیختن خم شود.
با استفاده از سشوار برای گرم کردن پارچه، محققان دریافتند که وقتی دما از 20 درجه سانتیگراد به 60 درجه سانتیگراد افزایش یافت، بهطور یکنواخت رنگ آن از بنفش به آبی تغییر میکند. وقتی حرارت قطع میشود، بهسرعت به رنگ بنفش اولیه خود باز میگردد. همین اتفاق با جریان الکتریکی هم قابل تکرار است.
میلاد کامکار، پژوهشگر این مطالعه گفت: «این پارچه بهعنوان یک ماده پوشیدنی، ظرفیت تقریبا بینهایتی در بازیها و تجربیات هوش مصنوعی، رباتیک و واقعیت مجازی دارد. تصور کنید که گرما یا یک محرک فیزیکی باعث ایجاد یک ماجراجویی عمیقتر در دنیای مجازی شود.» / منبع: New Atlas
برای مشاهده تغییر شکل و رنگ این پارچه هوشمند، کیوآرکد را اسکن کنید.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد